Vision Zero Malaysia


 

ABOUT - VISION ZERO WEBINAR II : ACCIDENT PROFILING IN MALAYSIA


 
 
  1. Malang Tidak Berbau - satu frasa yang boleh dikaitkan dengan kejadian atau situasi KEMALANGAN yang dialami oleh seseorang. Sudah pasti ianya berlaku secara tidak sengaja dan tidak dirancang, sering kali tanpa sengaja mahupun tanpa diperlukan..

  2. Kemalangan mampu mengundang kepada kecederaan fizikal kepada individu, kerosakan harta benda, kejadian nyaris dan kerugian, yang mungkin dapat dielakkan sekiranya keadaan yang membawa kepada kemalangan tersebut dapat dikenalpasti dan diambil tindakan, sebelum ia berlaku. Sebagai contoh kemalangan jalan raya, kemalangan tercucuk benda tajam/berbahaya, terjatuh dari tempat yang tinggi dan sebagainya..

  3. Justeru itu, adalah perlu diberi perhatian sewajarnya terhadap langkah-langkah kawalan khususnya daripada pihak berwajib dalam usaha untuk mengurangkan seminima yang mungkin atau jika boleh; SIFAR kes kemalangan yang berlaku di negara kita. Namun di manakah pula peranan diri sendiri bagi menghindar kemalangan? Baik di jalan raya atau di tempat kerja, sejauh manakah pula tahap kesedaran diri sendiri untuk mengelak daripada risiko kemalangan?.

  4. Buat julung kalinya penganjuran Webinar dengan kerjasama JKKP, PERKESO dan NIOSH; kami membawakan kepada anda sesi perkongsian ilmu secara atas talian di bawah program "VISION ZERO WEBINAR" dengan menampilkan para penceramah yang memiliki bukan calang-calang latar belakang, pengalaman dan jawatan semasa yang disandang. Butiran adalah seperti berikut:.

 
πŸ”Ž π•πˆπ’πˆπŽπ π™π„π‘πŽ π–π„ππˆππ€π‘ π’πˆπ‘πˆ 𝐈𝐈 : ππ‘πŽπ…πˆπ‹ πŠπ„πŒπ€π‹π€ππ†π€π πƒπˆ πŒπ€π‹π€π˜π’πˆπ€
-βœ… π™Žπ™„π™…π™„π™‡ π™‹π™€π™‰π™”π™€π™π™π˜Όπ˜Όπ™‰ & π™ˆπ˜Όπ™π˜Ό π˜Ύπ™€π™‹ π˜Ώπ™„π™Žπ™€π˜Ώπ™„π˜Όπ™†π˜Όπ™‰
-βœ… Yuran penyertaan : RM50.00 Shj. (termasuk 6% SST)
--- Tarikh : 21 September 2021 (Selasa)
--- Waktu : 8.15 Pagi - 5.15 Petang
--- Aplikasi Zoom Meeting
--- Sila klik untuk tentatif program
Tentative VISION ZERO WEBINAR SIRI II (PROFIL KEMALANGAN DI MALAYSIA)_21 SEPT 2021

Ayuh, SERTAI KAMI. DAFTAR SEKARANG SEBELUM PENYERTAAN PENUH πŸ’»πŸ“±

βœ… Utk mendaftar, sila klik https://edaftar.niosh.net.my/event/ ▢️ Klik 'Seminar NIOSH' ▢️ Pilih 'Seminar' ▢️ Daftar & Pembayaran secara online.
Sebarang pertanyaan sila hubungi Sekretariat Webinar di talian 019-231 6608 (Whatsapp sahaja); ATAU Klik
- http://www.wasap.my/60192316608/VisionZeroWebinar+21SEPT


 

TENTATIVE PROGRAMME

 


For more details regarding Vision Zero 2019, please call 03-4264 5409/ 5604/ 5369
This site is best viewed on Mozilla Firefox and Google Chrome browser

Copyright Β© 2019 Pertubuhan Keselamatan Sosial | All Rights Reserved | 2521 Hits